Poker for Begyndere: 3 Grundlæggende Begreber

Der er mange forskellige begreber i poker, der er godt at have styr på, inden du kaster dig ud i spillet. Du starter som en fisk, en der ikke er særligt god til at spille spillet, og så risikerer du at ryge i hænderne på en haj, som er en, der virkelig er god og som kan blanke dig af.

Læs med her og bliv lidt klogere på poker

Her er tre begreber, der er værd at kende, når du skal i gang med at spille Texas Hold’em:

I poker er der altid en dealer. Dealeren er den, der deler kortene ud, både til spillerne og de kort, der bliver lagt på bordet i løbet af spillet. Du vil altid kunne genkende dealeren, da vedkommende bliver markeret på behørig vis. Din og modstandernes placering i forhold til dealeren har betydning for det næste begreb. Nemlig blinds. De to, der sidder tættest på dealerens venstre side skal lægge en tvungen indsats, kaldet blinds. Før der bliver delt kort ud, skal blinds lægges på bordet. Der er to blinds, et stort og et småt. Det store har samme værdi, som den minimumsindsats, der skal bydes under selve spillet. Og dette beløb er aftalt på forhånd. Det lille blind er altid halvdelen af denne værdi.
Den tættest på dealeren skal lægge det lille blind, og vedkommende ved siden af det store. Når du kender dealerens placering, kan du nemt finde ud af, om du skal lægge et blind eller ej. Skal du det, kan det have indflydelse på, om du spiller på dine startkort eller ej – du har jo allerede gjort en indsats. Tilsvarende gælder for dine modspillere. Det er mere fristende ikke at smide kortene, hvis du allerede har spyttet i puljen, og sådan har alle andre det også.

Dealeren eller spillerne vil bytte plads undervejs, så det er ikke hele tiden dig, der skal lægge blinds.
Det sidste, du skal kende til er odds og pot odds. Et vist kendskab til matematik er en fordel, når du spiller. Du kender nogle faktorer allerede. Hvor mange spillere der er og dermed antallet af kort, de tilsammen har på hænderne. Disse kort kender du ikke værdien og kuløren på.

Du vil få de fem kort serveret på bordet. De kan forhåbentlig for dig kombineres med de to, du har på hånden.
Men de fem kort kommer ikke på en gang. Du skal derfor estimere, hvor stor sandsynlighed der er, for at det eller de kort, du har brug for dukker op. Det er dine odds i spillet.

Der er forskel på at mangle en dame, for at sidde med en god hånd, eller at skulle ramme kort nummer 3, 4 og 5 i samme kulør. Tag det med i dine overvejelser, når du satser undervejs. Det er nemlig dit pot odds, der er afgørende for, om det kan svare sig for dig at smide penge i puljen, for du vil jo helst tage hele puljen og ikke se den gå til en anden. Og det er sværere at ramme en royal flush end 3 ens. Især hvis du allerede har et par.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.